Specijalno tužilaštvo Kosova u jednosatnom štrajku

Štrajkački odbor Specijalnog tužilaštva Kosova najavio je danas da će svakog dana do petka organizovati jednosatni štrajk zbog zarada.

Oni navode da isu ispunjene obaveze koje se odnose na stimulaciju plata zaposlenima u tom tužilaštvu.

Kako prenosi portal Gazetaexpress.com, zaposleni u Specijalnom tužilaštvu, sem tužilaca, od danas će do petka 16. marta štrajkovati po jedan sat od 9.00 do 10.00.

“Štrajk će se održati zbog neispunjavanja stimulacija plata koji su predviđene Zakonom o budžetu Kosova”, navodi se u saopštenju Štrajkačkog odbora.

Oni su zatražili da se dodatak isplati retroaktivno od 1. januara 2018. godine i da to bude redovan dodatak, nezavisno od toga da li će biti povećane plate tužiocima.

Takodje se zahteva unapredjenje pravnih zvaničnika koji su položili pravosudni ispit i onih koji su već predali zahteve za unapređenje, kao i svakog radnika koji ispunjava zakonske kriterijume za unapredjenje na poslu u skladu sa zakonskim odredbama.

Comments

Archives

"This project was funded through a U.S. Embassy, Pristina grant.  The opinions, findings, and conclusions or recommendations expressed herein are those of the Author(s) and do not necessarily reflect those of the Department of State."

"Ky projekt u financua përmes grantit të Ambasadës Amerikane në Prishtinë. Mendimet, përfundimet dhe konkludimet apo rekomandimet e shprehura këtu janë të Autorit(ëve) dhe jo medoemos pasqyrojnë qëndrimet e Departamentit të Shtetit."

“Ovaj projekat je finansiran preko granta Američke Ambasade u Pristini. Mišljenja, stavovi i zaključci ili preporuke sadrzane ovde pripadaju autoru(ima) i ne izrazavaju neophodno stavove State Departmenta."