K.Mitrovica – Nastavljeni radovi na glavnom mostu

Posle skoro godinu dana od prekida izvođenja radova na glavnom mostu na Ibru u Mitrovici sa severne strane, oni su nastavljeni.

I mada, zvanične potvrde iz Opštine Severna Mitrovica i kabineta gradonačelnika o tome nema, radovi se uveliko izvode na budućem kružnom toku kako je i predviđeno projektom.

Most u Mitrovici bio je tema razgovora poslednje dve runde tehničkog dijaloga u Briselu, prošle nedelje i krajem februara.

Podsetimo, gradonačelnik Severne Mitrovice Goran Rakić aprila 2017. naložio je prekid radova na glavnom mostu na Ibru usled, kako je tada izjavio, niza incidenata u Severnoj Mitrovici, i zatražio od međunarodnih i lokalnih bezbednosnih organa da se osigura bezbednost građana,a od Evropske unije poštovanje Briselskog sporazuma.

Kao što je slučaj i sa ostalim sporazumima koji su postignuti u okviru dijaloga u Briselu, Evropska unija očekuje i da će sporazum o mitrovačkom mostu, biti u potpunosti sproveden, bez odlaganja, rekla je u izjavi za Radio Slobodna Evropa portparol Evropske unije na Kosovu Dinka Živalj .

“Nadolazeći razgovori na nivou glavnih pregovarača trebalo bi da pomognu da se u potpunosti sprovede ovaj sporazum”, rekla je Živalj.

 

Izvor i foto: RFE/RL

Comments

Archives

"This project was funded through a U.S. Embassy, Pristina grant.  The opinions, findings, and conclusions or recommendations expressed herein are those of the Author(s) and do not necessarily reflect those of the Department of State."

"Ky projekt u financua përmes grantit të Ambasadës Amerikane në Prishtinë. Mendimet, përfundimet dhe konkludimet apo rekomandimet e shprehura këtu janë të Autorit(ëve) dhe jo medoemos pasqyrojnë qëndrimet e Departamentit të Shtetit."

“Ovaj projekat je finansiran preko granta Američke Ambasade u Pristini. Mišljenja, stavovi i zaključci ili preporuke sadrzane ovde pripadaju autoru(ima) i ne izrazavaju neophodno stavove State Departmenta."