K.Mitrovica – Nastavljeni radovi na glavnom mostu

Posle skoro godinu dana od prekida izvođenja radova na glavnom mostu na Ibru u Mitrovici sa severne strane, oni su nastavljeni.

I mada, zvanične potvrde iz Opštine Severna Mitrovica i kabineta gradonačelnika o tome nema, radovi se uveliko izvode na budućem kružnom toku kako je i predviđeno projektom.

Most u Mitrovici bio je tema razgovora poslednje dve runde tehničkog dijaloga u Briselu, prošle nedelje i krajem februara.

Podsetimo, gradonačelnik Severne Mitrovice Goran Rakić aprila 2017. naložio je prekid radova na glavnom mostu na Ibru usled, kako je tada izjavio, niza incidenata u Severnoj Mitrovici, i zatražio od međunarodnih i lokalnih bezbednosnih organa da se osigura bezbednost građana,a od Evropske unije poštovanje Briselskog sporazuma.

Kao što je slučaj i sa ostalim sporazumima koji su postignuti u okviru dijaloga u Briselu, Evropska unija očekuje i da će sporazum o mitrovačkom mostu, biti u potpunosti sproveden, bez odlaganja, rekla je u izjavi za Radio Slobodna Evropa portparol Evropske unije na Kosovu Dinka Živalj .

“Nadolazeći razgovori na nivou glavnih pregovarača trebalo bi da pomognu da se u potpunosti sprovede ovaj sporazum”, rekla je Živalj.

 

Izvor i foto: RFE/RL

Comments

Pročitaj još