Đurić: Srbija će pomoći poplavama ugroženim Srbima

Direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić rekao je da će država Srbija pomoći svom narodu na KiM koga su ovih dana zadesile poplave.
Ekipe su na terenu, komisije potpisuju, kaže Đurić i ističe da će država Srbija nadoknaditi štetu ljudima koji su je pretrpeli.

“Naravno, formirali smo, iako ovo nije oblast u kojoj imamo punu nadležnost, jedan štab za vanredne situacije, koji nastoji da te probleme reši i mislim da je za ove ljude veoma važno što je komisija za naknadu štete već na terenu i što će država Srbija, iako neposredno ne može da vrši vlast, ljudima pomoći i oko tih poplava”, rekao je Đurić.

Taj kraj, kako je rekao, nažalost ovih dana pogodile su poplave, izlili su se i Sitnica i Lab, te su kuće ozbiljno ugrožene, a nekima je voda provalila u podrume.

“Oko 120 kuća samo u ovom kraju je ugroženo, mi radimo, i juče i danas ekipe su na terenu, komisije potpisuju, država Srbija će nadoknaditi štetu ljudima koji su je pretrpeli. Mislim da je za ove ljude veoma važno što je komisija za naknadu štete već na terenu i što će država Srbija, iako neposredno ne može da vrši vlast, ljudima pomoći i oko tih poplava. Kancelarija obilazi ovih dana, svakako ćemo se pozabaviti tim problemom”, jasan je Đurić.

 

Izvor: TV Most

Comments