Kajl Skot: Sve što je obećano mora da bude sprovedeno u delo

Sve što je obećano mora da bude sprovedeno u delo, kaže za O2 TV ambasador SAD u Beogradu, Kajl Skot, odgovarajući na pitanje da li je briselski dijalog ušao u slepu ulicu.

“Ne vidim nikakav razlog da dijalog padne u ozbiljnu krizu. Bio je tehnički sastanak prošle nedelje i, kako sam čuo od svih, prošao je dobro,” kazao je američki ambasador.

Na pitanje o neprimenjivanju dogovora Prištine o formiranju Zajednice srpskih opština, Skot je rekao:

“Sva obećanja data u briselskom dijalogu bi trebalo da se izvrše, a to uključuje i Zajednicu srpskih opština.”

Podsetimo, ranije je šef srpske diplomatije Ivica Dačić saopštio da je “odluka” Vlade Kosova da ne primeni dogovor o formiranju ZSO u stvari odluka Prištine da napusti briselski dijalog.

Dačić je izjavio i da, imajući u vidu svoje iskustvo, smatra da deo međunarodne zajednice i Albanci sa Kosova lažu predsednika Vučića.

Portparolka Evropske komisije Maja Kocijančič poručila je juče da se dogovor o formiranju Zajednice srpskih opština mora primeniti bez odlaganja, kao i svi ostali sporazumi.

Ona je ujedno najavila novu rundu tehničkog dijaloga od 19. do 21. marta.

Izvor: B92/O2

Comments

Archives

"This project was funded through a U.S. Embassy, Pristina grant.  The opinions, findings, and conclusions or recommendations expressed herein are those of the Author(s) and do not necessarily reflect those of the Department of State."

"Ky projekt u financua përmes grantit të Ambasadës Amerikane në Prishtinë. Mendimet, përfundimet dhe konkludimet apo rekomandimet e shprehura këtu janë të Autorit(ëve) dhe jo medoemos pasqyrojnë qëndrimet e Departamentit të Shtetit."

“Ovaj projekat je finansiran preko granta Američke Ambasade u Pristini. Mišljenja, stavovi i zaključci ili preporuke sadrzane ovde pripadaju autoru(ima) i ne izrazavaju neophodno stavove State Departmenta."