Vučić: Odgovor Prištini o ZSO kad sagledam stvari

Predsednik Srbije rekao je u Bukureštu da će u ovom mesecu, ali i narednih meseci, biti mnogo razgovora o Kosovu i Metohiji, kao i da će na informaciju o tome da Priština i dalje odbija da formira Zajednicu srpskih opština reagovati kada, kako je kazao, prouči stanje i sagleda posledice.

On je na pitanje novinara o odluci prištinskih vlasti o Zajednici srpskih opština rekao da ne voli da žuri sa izjavama i da voli prvo da vidi o čemu se radi, preneo je RTS.

„Odgovor ćete dobiti kada budem sve proučio i sagledao sve posledice“, rekao je on novinarima u Bukureštu.

Kako je rekao, vidi se da u javnosti postoji nerazumevanje o suštini Briselskog sporazuma, i da izgleda nije dovoljno to što je stavljen na veb stranicu kako bi građani mogli da vide da je srž tog sporazuma formiranje Zajednice srpskih opština.

On je izrazio čuđenje što je Priština donela takvu odluku, da ne razume ako je doneta i ukazao da je ta obaveza Prištine potpisana pre pet godina.

Comments

Archives

"This project was funded through a U.S. Embassy, Pristina grant.  The opinions, findings, and conclusions or recommendations expressed herein are those of the Author(s) and do not necessarily reflect those of the Department of State."

"Ky projekt u financua përmes grantit të Ambasadës Amerikane në Prishtinë. Mendimet, përfundimet dhe konkludimet apo rekomandimet e shprehura këtu janë të Autorit(ëve) dhe jo medoemos pasqyrojnë qëndrimet e Departamentit të Shtetit."

“Ovaj projekat je finansiran preko granta Američke Ambasade u Pristini. Mišljenja, stavovi i zaključci ili preporuke sadrzane ovde pripadaju autoru(ima) i ne izrazavaju neophodno stavove State Departmenta."