Srpska lista : Za nas tema tzv. demarkacije ne postoji

Srpska lista je saopštila da odbacuje sve insinuacije o navodnom pogađanju njihovih poslanika u vezi sa pitanjem tzv. demarkacije sa Crnom Gorom, koje, „po mnogo puta oprobanom receptu u svojim medijima plasiraju neke prištinske parapolitičke i parabezbednosne strukture”.

“Za Srpsku listu tema tzv. demarkacije uopšte ne postoji, niti nas to pitanje interesuje, i njime neka se bave albanske partije u skladu sa svojim političkim programima”, saopšteno je iz te stranke.

Status Trepče, ističu, posebno onog njenog dela koji se nalazi na teritoriji opština sa srpskom većinom, dogovoren je koalicionim sporazumom o učešću Srpske liste u vladi.

“Mi, dakle, nikoga ne ucenjujemo, niti dozvoljavamo da nas iko ucenjuje, a od koalicionih partnera očekujmo korektan odnos i poštovanje političkih dogovora koji su osnov za funkcionisanje vladajuće koalicije u Prištini”, navodi se u saopštenju.

Kako su istakli, Srpska lista ne želi da bude instrumentalizovana na bilo koji način, niti ima nameru da odstupa od političkih principa i ciljeva na kojima je formirana da bi bila efikasan garant prava srpskog naroda na Kosovu i Metohiji.

 

Comments