Kocijančič: Nova runda dijaloga između 19. i 21. marta

Maja Kocijančič, portparolka EU, saopštila je da će dijalog Beograda i Prištine na nivou radnih grupa biti održan u Briselu između 19. i 21. marta, a da će delegacije predvoditi Marko Đurić, direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju i Avni Arifi, šef pregovaračkog tima Prištine.

“Od početka smo jasno stavili do znanja obema stranama da sporazum o Zajednici srpskih opština mora da bude primenjen bez odlaganja, što važi i za druge sporazume koji nisu u potpunosti primenjeni, kao što je sporazum o energetici”, rekla je Kocijančičeva odgovarajući na pitanje o novim neslaganjima Beograda i Prištine povodom formiranja Zajednice srpskih opština.

Na dnevnom redu razgovora od 19. do 21. marta biće Zajednica srpskih opština, energetika, most u Mitrovici, sloboda kretanja i integrisano upravljanje prelazima, saopštila je Maja Kocijančič.

Comments

Archives

"This project was funded through a U.S. Embassy, Pristina grant.  The opinions, findings, and conclusions or recommendations expressed herein are those of the Author(s) and do not necessarily reflect those of the Department of State."

"Ky projekt u financua përmes grantit të Ambasadës Amerikane në Prishtinë. Mendimet, përfundimet dhe konkludimet apo rekomandimet e shprehura këtu janë të Autorit(ëve) dhe jo medoemos pasqyrojnë qëndrimet e Departamentit të Shtetit."

“Ovaj projekat je finansiran preko granta Američke Ambasade u Pristini. Mišljenja, stavovi i zaključci ili preporuke sadrzane ovde pripadaju autoru(ima) i ne izrazavaju neophodno stavove State Departmenta."