U Prištini danas Forum o imovinskim pravima žena

Danas se obeležava Međunarodni dan žena – 8. Mart. Od 10 časova, u Prištini se održava Forum o imovinskim pravima žena. Organizuju ga misija OEBS-a na Kosovu i ambasada Francuske u Prištini.

Učesnici će, navode iz OEBS-a, biti u prilici da čuju ženu sa Kosova koja će govoriti o tome kako je, zajedno sa svojim sestrama, izabrala da se bori za svoje nasledstvo, umesto da ga se odrekne u korist muških rođaka – i izborila se.

Govoriće se i o praktičnim načinima za unapređenje imovinskih prava žena, posebno nasledstva i o izazovima sa kojima se žene suočavaju u ostvarivanju tog prava.

Prisutnima će se obratiti predsednik Kosova Hašim Tači, ambasador Francuske Didije Šaber, šef misije OEBS-a Jan Bratu, ministar pravde Kosova Abeljard Tahiri i predsedavajuća Odbora za ljudska prava, rodnu ravnopravnost, nestala lica i molbe Skupštine Kosova – Duda Balje.

 

Comments

Archives

"This project was funded through a U.S. Embassy, Pristina grant.  The opinions, findings, and conclusions or recommendations expressed herein are those of the Author(s) and do not necessarily reflect those of the Department of State."

"Ky projekt u financua përmes grantit të Ambasadës Amerikane në Prishtinë. Mendimet, përfundimet dhe konkludimet apo rekomandimet e shprehura këtu janë të Autorit(ëve) dhe jo medoemos pasqyrojnë qëndrimet e Departamentit të Shtetit."

“Ovaj projekat je finansiran preko granta Američke Ambasade u Pristini. Mišljenja, stavovi i zaključci ili preporuke sadrzane ovde pripadaju autoru(ima) i ne izrazavaju neophodno stavove State Departmenta."