Porodica Vasović iz Bresnice dobila traktor

Danas je u Bresnici kod Zvečana ,Generalni sekretar predsednika Srbije Nikola Selaković , šestočlanoj porodici Vasović urućio traktor koji je poklon privrednika iz Srbije.

Za šestočlanu porodicu Vasović iz Bresnice poljoprivreda je jedini vid egzistencije. Ovi vredni ljudi obrađuju oko 17 hektara zemlje, nedostatak mehanizacije dosta im otežava posao, a sada kada su dobili traktor biće im mnogo lakše.

“Nigde ne radimo ni ja ni supruga ni majka, imamo troje dece, živimo od poljoprivrede, traktor nam je dobro došao da olakšamo sebi život. Zahvaljujem svim dobrim ljudima, predsedniku države, Kancelariji za KiM, Opštini Zvečan i svima koji su učestvovali u ovoj donaciji. Imam jednu kravu, kokoške, sada kada imam traktor planiram da posejem pšenicu, kukuruz kao i voće. Sada kada imam s čim da radim lako mi je”, rekao je Goran Vasović  iz Bresnice.

Traktor je poklon privrednika iz Beograda Slobodana Pešića, u njegovo ime ključeve je porodici Vasović predao generalni sekretar predsednika Srbije Nikola Selaković.

“Zahvaljujući velikom autoritetu predsednika Republike kojeg su prepoznali građani Srbije, koji se uspešno bave svojim poslom iskazali su solidarnost, jedan od njih je gospodin Slobodan Pešić koji je Vasovićima poklonio traktor, koji će mu pomoći da ostvaruje veći prihod i svojim čestitim i vrednim radom ostane da živi na ovoj našoj zemlji. Ovo je samo jedan u nizu akata solidarnosti, podrške i pomoći Srbima na Kosovu i Metohiji, koji je odjek predsednika Republike sredinom januara i razgovorom koji je imao sa građanima srpske nacionalnosti sa KiM u Lapljem Selu”, rekao je Selaković.

Republika Srbija će u narednom period nastaviti sa ulaganjem u poljoprivredu na Kosovu i Metohiji kako bi se poljoprivrednicima stvorili bolji uslovi za život i opstanak na ovim prostorima istakao je Selaković.

 

Izvor : TV Most

Comments

Pročitaj još