• Početna>
  • Vesti>

Johanis: Mora se naći rešenje za Kosovo, što pre to bolje

Predsednik Rumunije Klaus Johanis rekao je danas u Bukureštu da je rešenje pitanja Kosova važno ne samo za Beograd i Prištinu, već za ceo region i naglasio da se mora pronaći kompromis koji će biti fer i prihvatljiv za sve strane.

“Mora naći rešenje ;prihvatljvo za sve zainteresovane strane, fer rešenje koje mora doći iznutra i koje mora imati podršku svih međunarodnih aktera”, rekao je Johanis na ;zajedničkoj konferenciji za novinare sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

“Taj problem mora biti rešen, što pre to bolje”, dodao je.Johanis je kazao da ;je predsedniku Vučiću preneo da je spreman da se uključi i  da razgovara sa političarima širom sveta o tom pitanju “jer ako rešenje nije fer, ako nije prihvatljivo i ako nema podršku onda nije rešenje i nije održivo”.

Predsednik Srbije Aleksandar ;Vučić ;izjavio je danas u Bukureštu da je predsednika Rumunije Klausa Johanisa zamolio za podršku u cilju pronalaženja kompromisnog rešenja za Kosovo.

On je ponovio da je Srbija posvećena pronalaženju kompromisa ali da to ne znači da jedna strana dobije sve, a druga da bude nezadovoljna.

Izvor Beta

Comments

Pročitaj još