Bojić: Na severu Kosova stabilno i mirno

Regionalni šef operative Kosovske policije Željko Bojić kaže u intervju Radiju Kontakt plus da je bezbednosna situacija na severu Kosova u opštinama Severna Mitrovica, Zvečan, Zubin Potok i Leposavić stabilna i mirna.

Policija, kako kaže, ne raspolaže informacijama i saznanjima koje bi ukazivale da je opšta bezbednosna situacija ugrožena.

„U toku 2017. godine na severu Kosova registrovano je 95 slučajeva teških krivičnih dela, to su dela kojima se bavila Regionalna istražna jedinica, od tog broja rasvetljeno je 71 krivično delo, što je skoro 75%,“- kaže Bojić.

Kosovska policija je, po rečima Bojića, preduzela zakonom propisane mnoge operativne mere i radnje vezano za slučaj ubistva Olivera Ivanovića, navodeći u tom pravcu uzimanje izjava od više svedoka i preuzimanje video zapisa sa sigurnosnih kamera sa više lokacija u gradu.

Bojić naglašava da je preko Kancelarije za međunarodnu saradnju poslato više zahteva i da se aktivno komunicira sa kolegama iz drugih zemalja vezano za rasvetljavanje ovog slučaja.

„Trenutno je u toku druga faza, vrši se obrada prikupljenih materijalnih dokaza i prikupljenog materajala, to je u toku. Što se tiče spaljenog vozila policija je nakon konsultacija sa tužilaštvom odlučila da se obrati građanima putem medija, da ako imaju bilo kakvih saznanja, građani o tome informišu najbližu policijsku stanicu,“- kaže Bojić.

Regionalni šef operative Kosovske policije navodi da su u prva dva meseca ove godine u zoni odgovornosti policijske stanice „Mitrovica-Sever“ registrovana 54 krivična dela kojima se bave istražitelji iz ove policijske stanice.

„Od tog broja rasvetljeno je 36 krivičnih dela, dok se ostala krivična dela istražuju i aktivno se radi na rasvetljavanju preostalih slučajeva. Dakle, radi se samo o slučajevima koje pokriva policijska stanica „Mitrovica-Sever“.

Bojić je govorio i o drugim problemima u gradu – paljevini automobila ali i o tome da li imaju dovoljan broj policajaca kako bi na pravi način osigurali bezbednost u gradu, šta su najveći izazovi.

 

Izvor: Radio Kontakt plus

Comments

Archives

"This project was funded through a U.S. Embassy, Pristina grant.  The opinions, findings, and conclusions or recommendations expressed herein are those of the Author(s) and do not necessarily reflect those of the Department of State."

"Ky projekt u financua përmes grantit të Ambasadës Amerikane në Prishtinë. Mendimet, përfundimet dhe konkludimet apo rekomandimet e shprehura këtu janë të Autorit(ëve) dhe jo medoemos pasqyrojnë qëndrimet e Departamentit të Shtetit."

“Ovaj projekat je finansiran preko granta Američke Ambasade u Pristini. Mišljenja, stavovi i zaključci ili preporuke sadrzane ovde pripadaju autoru(ima) i ne izrazavaju neophodno stavove State Departmenta."