Nastavak akcije u cilju pomoći Srbima na KiM

Generalni sekretar predsednika Republike Nikola Selaković i zamenik direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Dušan Kozarev boraviće u sredu i četvrtak na Kosovu i Metohiji.

U Pasjanu će uručiti kombi vozilo Zdravstvenom centru Gnjilane a u Lapljem Selu, u sali „Tropikana“, prisustvovaće okruglom stolu, koji u okviru unutrašnjeg dijaloga o Kosovu i Metohiji organizuje Srpski nacionalni forum.
U selu Donja Brnjica kod Gračanice uručiće traktor porodici Miladinović, kao i porodici Vasović iz sela Bresnica kod Zvečana .
U Kosovskoj Mitrovici, u amfiteatru Medicinskog fakulteta, prisustvovaće okruglom stolu omladine i studenata sa KiM, pod nazivom „Perspektive visokog obrazovanja na Kosovu i Metohiji“, koji se održava u okviru unutrašnjeg dijaloga o Kosovu i Metohiji.
Donacije kombi vozila i dva traktora koje su predviđene tokom ove posete predstavljaju  nastavak akcije koja se realizuje u cilju pomoći srpskom stanovništvu na Kosovu i Metohiji, nakon nedavnog razgovora predsednika Srbije sa građanima u Lapljem Selu, navodi se u saopštenju Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

Comments

Pročitaj još