Haradinaj: Nisu obezbeđeni glasovi za Zakon o demarkaciji

Premijer Kosova Ramuš Haradinaj izjavio je da u Skupštini Kosova još nije obezbeđeno 80 glasova potrebnih za ratifikaciju Zakona o razgraničenju s Crnom Gorom.

Partije na vlasti su u konsultacijama s drugim političkim strankama da bi se obezbedili glasovi, kazao je Haradinaj i dodao da će sednica o tome biti krajem ove ili početkom sledeće nedelje.

Haradinaj je naveo da su u toku i konsultacije Srpskom listom.

Danas je potpredsednik Skupštine iz Demokratske partije Kosova Džavit Haljiti izjavio da očekuje da će u petak, 9. marta, biti sednica o ratifikaciji Sporazuma o razgraničenju Kosova i Crne Gore.

Po njegovim rečima, vanredna sednica ne može biti sazvana dok se ne obezbedi neophodnih 80 glasova za usvajanje Zakona o demarkaciji.

On je rekao da bi bila velika šteta ako ne bude obezbeđen dovoljan broj glasova.

Potpredsednica Skupštine iz Samoopredeljenja Aida Derguti rekla je da još nije zakazana sednica Predsedništva Skupštine na kojoj bi se donela odluka o zakazivanju nastavka vanredne sednice o demarkaciji.

Po Poslovniku Skupštine, ukoliko predlog zakona ne dobije dovoljan broj glasova, na dnevni red se može ponovo staviti posle deset dana.

Da bi se ove godine završila procedura liberalizacija propisa EU o putovanju građana Kosova bez viza, krajnji rok za usvajanje zakona o demarkaciju je kraj marta.

 

Izvor : Beta / Radio Kim

Foto : Radio Kim

Comments

Archives

"This project was funded through a U.S. Embassy, Pristina grant.  The opinions, findings, and conclusions or recommendations expressed herein are those of the Author(s) and do not necessarily reflect those of the Department of State."

"Ky projekt u financua përmes grantit të Ambasadës Amerikane në Prishtinë. Mendimet, përfundimet dhe konkludimet apo rekomandimet e shprehura këtu janë të Autorit(ëve) dhe jo medoemos pasqyrojnë qëndrimet e Departamentit të Shtetit."

“Ovaj projekat je finansiran preko granta Američke Ambasade u Pristini. Mišljenja, stavovi i zaključci ili preporuke sadrzane ovde pripadaju autoru(ima) i ne izrazavaju neophodno stavove State Departmenta."