Ambasador SAD traži od Skupštine Kosova da ove nedelje izglasa sporazum o granici s Crnom Gorom

Američki ambasador na Kosovu Greg Delavi ocenio je da nikada nije bio bliži dogovor o glasanju ratifikacije sporazuma o demarkaciji sa Crnom Gorom.

On se na Tviteru obratio poslanicima Skupštine Kosova i naveo da je krajnje vreme da okončaju pitanje demarkacije.

“Sporazum o demarkaciji je postignut velikim trudom političkih partija, on je sad bliže ratifikovanju nego ikad pre. Poslanici, vreme je da se ove nedelje približite zadnjoj liniji”, napisao je Delavi na Tviteru.

Do sada su sazivane tri sednice skupštne da bi se izglasala ratifikacija Sporazuma o demarkaciji sa Crnom Gorom, ali zbog dovoljnog broja glasova poslanika odluka još nije doneta.

Očekuje da se sednica skupštine nastavi tokom ove nedelje.

Prištinski mediji javljaju da je “postignuta saglasnost da poslanici Srpske liste podrže i da glasaju” za ratifikaciju sporazuma.

 

Izvor : Beta / TV Most

Comments

Archives

"This project was funded through a U.S. Embassy, Pristina grant.  The opinions, findings, and conclusions or recommendations expressed herein are those of the Author(s) and do not necessarily reflect those of the Department of State."

"Ky projekt u financua përmes grantit të Ambasadës Amerikane në Prishtinë. Mendimet, përfundimet dhe konkludimet apo rekomandimet e shprehura këtu janë të Autorit(ëve) dhe jo medoemos pasqyrojnë qëndrimet e Departamentit të Shtetit."

“Ovaj projekat je finansiran preko granta Američke Ambasade u Pristini. Mišljenja, stavovi i zaključci ili preporuke sadrzane ovde pripadaju autoru(ima) i ne izrazavaju neophodno stavove State Departmenta."