Jusufspahić: Kosovo je kolevka Srbije

“Islamska zajednica Srbije ima poštovanje prema predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću i relativno dobre odnose sa vlastima u državi”, kaže muftija beogradski Mustafa Jusufspahić. On ističe da bi ta verska zajednica volela da se uvaže i njena mišljenja, kada je u pitanju Kosovo.

“Ne volimo da nam se zemlja cepa, a nije ni pravedno odvajati kolevku ove zemlje”, rekao je Jusufspahić, prenoseći stav IZS po tom pitanju.

Islamskoj zajednici Srbije je, ističe, u interesu da u ovoj zemlji bude više muslimana, a “cepanjem Kosova muslimani postaju manjina”.

“To je uostalom ono što sam rekao i ministru spoljnih poslova Gambije, koja je preispitivala svoju odluku o priznavanju nezavisnosti Kosova. To je nešto što mi iskreno mislimo”, naveo je Mustafa Jusufspahić u intervjuu za Srpski telegraf.

Napominje da je sa predsednikom Vučićem ista generacija i ponosan je, dodaje, što može da mu kaže sve što misli, kao i što se mišljenje ISZ uzima u obzir kada se donose neke važne odluke.

“Tako bismo voleli da se uvaži i naše mišljenje kada je u pitanju Kosovo”, naveo je muftija beogradski.

Oni, kaže, gledaju napred, ka budućnosti.

“Tu vidimo našu i vašu decu u slozi, u zemlji u kojoj nema trzavica. Ako to ne postignemo, bićemo odgovorni pred Bogom”, kaže muftija.

Izvor:Politika

Comments

Pročitaj još