Temperature u plusu, RHMZ upozorava na topljenje snega

 

 

 

RHMZ je objavio upozorenje zbog topljenja snega na području Srbije tokom iduće nedelje.

Od ponedeljka, usled porasta temperature, pojačanja južnog i jugoistočnog vetra i kiše, doći će do intenzivnog topljenja snega u nižim, a krajem sedmice i u planinskim predelima, napominje se u upozorenju, objavljenom na sajtu RHMZ.

U Srbiji će sutra ujutru i tokom prepodneva biti oblačno, mestimično sa snegom, na jugu i istoku i sa kišom i susnežicom.

Po podne i uveče biće suvo, uz delimično razvedravanje. Vetar slab do umeren severni i severozapadni, noću u skretanju na jugoistočni i u pojačanju, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

Najniža temperatura biće od minus 3 C na severu, do plus 3 na jugu zemlje, najviša dnevna od minus 1 C na severu do plus 6 C na jugu i istoku Srbije.

Prema prognozi za narednih sedam dana, u Srbiji će biti toplije, uz intenzivno topljenje snega u nižim i brdskim predelima, a postepeno na planinama.

U ponedeljak ujutru biće slabog i umerenog mraza. Tokom većeg dela dana biće suvo sa sunčanim periodima, a uveče novo naoblačenje sa kišom koje će prvo zahvatiti južne i zapadne predele Srbije.

Od utorka do četvrtka doći će do česte pojava kiše, na visokim planinama sneg, a zatim uglavnom suvo. U ponedeljak i utorak u kosavskom području i na planinama vetrovito.

Izvor: Tanjug,B92

Comments

Pročitaj još