O razmeni teritorije ne odlučuju samo Beograd i Priština

Komandant Kfora Salvatore Kuoči kaže da “ne zna da li je ideja o razmeni teritorija između Srbije i Kosova samo ideja ili su to spekulacije”, prenose mediji.

On je dodao da je to nešto što “može da podstakne druge situacije širom Balkana”,

“Mi nismo deo toga, nismo uključeni u taj proces. Ne znam da li je to samo ideja, ili su samo spekulacije”, rekao je Kuoči, prenosi Kljan Kosova.

“Kada govorimo o razmeni teritorija to je nešto veliko i nije vezano samo za Kosovo i Srbiju. Ali naravno to nije naš mandat, ova odluka se donosi na najvišem nivou i to nije odluka koja se donosi samo u Prištini i Beogradu”, dodao je on.

“Ipak, bez obzira na rešenje mi smo ovde da podržimo mirovni proces, jer šta god da se uradi mora da se uradi isključivo na miran način”, naveo je Kuoči, prenosi RTK2.

Upitan da li smatra da li postoji rizik za povratak prošlosti na Balkan, Kuoči je naveo da ne veruje da bilo koja zemlja želi povratak u prošlost.

“Balkan je u Evropi i Evropa ne želi da Balkan bude žarišno područje kao što je bilo u prošlosti”, izjavio je Kuoči.

Izvor: Tanjug,B92

Comments

Archives

"This project was funded through a U.S. Embassy, Pristina grant.  The opinions, findings, and conclusions or recommendations expressed herein are those of the Author(s) and do not necessarily reflect those of the Department of State."

"Ky projekt u financua përmes grantit të Ambasadës Amerikane në Prishtinë. Mendimet, përfundimet dhe konkludimet apo rekomandimet e shprehura këtu janë të Autorit(ëve) dhe jo medoemos pasqyrojnë qëndrimet e Departamentit të Shtetit."

“Ovaj projekat je finansiran preko granta Američke Ambasade u Pristini. Mišljenja, stavovi i zaključci ili preporuke sadrzane ovde pripadaju autoru(ima) i ne izrazavaju neophodno stavove State Departmenta."