Humanitarna pomoć za decu sa Kosova i Metohije

Centar za međunarodnu javnu politiku organizovao je trodnevnu posetu Kosovu i Metohiji od 1. do 3. marta kako bi dostavio humanitarnu pomoć.

Kako se navodi u saopštenju Centra, pomoć je najpre uručena isturenom odeljenju osnovne škole ,,Radoš Tošić” iz Osojana u selu Vidanje kod Kline, jedinoj srpskoj školi u tom okrugu koja broji svega 7 učenika.

Doniran je laptop sa svom pratećom opremom, harmonika kao i školski pribor za sve učenike što je izmamilo neprocenjive dečije osmehe.

Takođe, posećena su sva 4 manastira koja se nalaze pod zaštitom UNESCO-a – Pećka patrijaršija, Visoki Dečani, Gračanica, Bogorodica Ljeviška kao i  manastir Svetih arhangela, manastir Budisavci, manastir Banjska i crkva Svetog Vasilija Ostroškog u Leposaviću kojima je donirana robna pomoć u vidu hrane i higijenskih sredstava.

„Na ovaj način zaokružena je akcija koja je započeta gostovanjem francuskog humanitarca Arnoa Gujona na Fakultetu političkih nauka i tada je prikupljen veliki deo novčanih sredstava za kupovinu pomoći“, dodaje se u saopštenju.

Članovi Upravnog odbora Centra za međunarodnu javnu politiku Radomir Jovanović i Aleksandar Klarić istakli su da je ovo prva u nizu humanitarnih akcija koje Centar planira da realizuje u narednom periodu.

IZVOR: DANAS

Comments

Archives

"This project was funded through a U.S. Embassy, Pristina grant.  The opinions, findings, and conclusions or recommendations expressed herein are those of the Author(s) and do not necessarily reflect those of the Department of State."

"Ky projekt u financua përmes grantit të Ambasadës Amerikane në Prishtinë. Mendimet, përfundimet dhe konkludimet apo rekomandimet e shprehura këtu janë të Autorit(ëve) dhe jo medoemos pasqyrojnë qëndrimet e Departamentit të Shtetit."

“Ovaj projekat je finansiran preko granta Američke Ambasade u Pristini. Mišljenja, stavovi i zaključci ili preporuke sadrzane ovde pripadaju autoru(ima) i ne izrazavaju neophodno stavove State Departmenta."