Skinuta srpska zastava u Velikoj Hoči

Nepoznate osobe skinule su sinoć zastavu Srbije sa spomenika nestalim i kidnapovanim Srbima u Velikoj Hoči kod Orahovca.

Predsednik Udruženja nestalih i kidnapovanih Srba iz Velike Hoče i Orahovca Negovan Mavrić rekao je da je i jarbol polomljen i odbačen u blizini spomen-obeležja.“Primetni su tragovi više osoba koje su očigledno posle ovog vandalskog čina umakle u pravcu južnog dela Orahovca, nastanjenog iskučivo Albancima”, rekao je Mavrić.

Mavrić je rekao da je slučaj prijavljen Kosovskoj policijskoj službi ali da, poučen iskustvom, ne očekuje da će vandali biti pronađeni.Spomen-obeležje nestalim i kidnapovanim Srbima podignuto je na ulazu u Veliku Hoču iz pravca Orahovca.

U Velikoj Hoči i Orahovcu živi nešto manje od 1.000 Srba, od blizu 10.000 koliko ih je ranije živelo na području opštine Orahovac.

 

Izvor:TV Most

Comments

Archives

"This project was funded through a U.S. Embassy, Pristina grant.  The opinions, findings, and conclusions or recommendations expressed herein are those of the Author(s) and do not necessarily reflect those of the Department of State."

"Ky projekt u financua përmes grantit të Ambasadës Amerikane në Prishtinë. Mendimet, përfundimet dhe konkludimet apo rekomandimet e shprehura këtu janë të Autorit(ëve) dhe jo medoemos pasqyrojnë qëndrimet e Departamentit të Shtetit."

“Ovaj projekat je finansiran preko granta Američke Ambasade u Pristini. Mišljenja, stavovi i zaključci ili preporuke sadrzane ovde pripadaju autoru(ima) i ne izrazavaju neophodno stavove State Departmenta."