Pitanje Kosmeta ne može da se reši ishitrenim odlukama

Episkop bački Irinej izjavio je  da pitanje Kosova i Metohije ne može da se reši ishitrenim odlukama, jer kako je rekao: ako bez otpora pristanemo na otimanje, to neće biti kraj procesa, već nastavak. On je u pozdravnoj reči na manifestaciji “Nedelja Kosova i Metohije” u Matici srpskoj podsetio da smo svi deo velike celine, koji objedinjuje Matica srpska.

Predavanje  je sinoć bilo posvećeno manastirima koji su obnovljeni i monasima koji žive u njima.

Gost iz Eparhije Raško Prizrenske, episkop, Teodosije, obavestio je prisutne o naporima prilikom obnavljanja starih manastira i crkvi u kojima i ponovo svetli kandilo, i volji da se uz pomirenje zajednički živi sa svima.

Manifestacija “Nedelja Kosova i Metohije”, sa uvodnim programom hora “Sveti Jovan Damaskin”, objedinila je duhovnu misao koja već vekovima postoji nad tim prostorom.Programom su predstavljene umetničke vizije autora inspirisanih sudbinom naroda koji se povukao iz gradova a bi u nekim mestima živeli kao u getu.

Nizom programa Matica srpska je obeležila umetničko stvaralaštvo sa Kosova i Metohije.

Comments

Archives

"This project was funded through a U.S. Embassy, Pristina grant.  The opinions, findings, and conclusions or recommendations expressed herein are those of the Author(s) and do not necessarily reflect those of the Department of State."

"Ky projekt u financua përmes grantit të Ambasadës Amerikane në Prishtinë. Mendimet, përfundimet dhe konkludimet apo rekomandimet e shprehura këtu janë të Autorit(ëve) dhe jo medoemos pasqyrojnë qëndrimet e Departamentit të Shtetit."

“Ovaj projekat je finansiran preko granta Američke Ambasade u Pristini. Mišljenja, stavovi i zaključci ili preporuke sadrzane ovde pripadaju autoru(ima) i ne izrazavaju neophodno stavove State Departmenta."