• Početna>
  • Vesti>

Film “Agape” sa Denisom Murićem u jednoj od glavnih uloga predstavljen na 46. FEST-u

U filmu  “Agape”, provokativnoj i hrabroj priči o pedofiliji u katoličkoj crkvi i homofobiji na našim prostorima, kojom se poznati hrvatski reditelj Branko Šmit ove godine predstavlja u Glavnom takmičarskom programu Festa, pored Gorana Bogdana glavne uloge igraju naši glumci Denis Murić i Pavle Čemerikić.

Film je srpskoj publici premijerno predstavljen 28. februara  na beogradskom FEST-u,  u Sava centru  a ekipa ovog filma ispraćena je  ovacijama.
Na pitanje “Novosti” da li mu je uloga dečaka iz doma za nezbrinutu decu, koji gaji “nežna osećanja” prema svešteniku, bila posebno teška, i kako je uspeo da se izbori sa ovim likom, Denis Murić je izjavio da je imao veliku podršku reditelja i cele ekipe filma.

– Branko Šmit nam je bio najveća podrška, posebno je radio sa Pavlom i sa mnom. Imali smo duge razgovore, probe, i zahvaljujući njemu uspeo sam da savladam lik Igora. I cela ekipa filma nam je pomagala, posebno Goran Bogdan koji igra sveštenika, tako da je meni bilo divno na snimanju – kaže Murić, koji je publiku u regionu i na festivalima u inostranstvu oduševio ulogama u filmovima “Ničije dete” i “Enklava”.

Pavle Čemerikić u filmu “Agape” igra mladića anđeoskog imena Gabrijel, koji postaje miljenik sveštenika, i kako kaže, dobro se snalazio u ovoj ulozi zahvaljujući Šmitu.

– Film ne prikazuje do kraja odnose među glavnim junacima, već više kritikuje naš malograđanski svet, i nije mi bilo teško da igram Gabrijela. Svi su bili divni prema nama, šalili smo se i smejali dok smo radili – ističe Čemerikić, koji se takođe proslavio u filmu “Ničije dete”.

Izvor: Novosti

Foto: Novosti i zvaniča stranica FEST-a

 

Comments

Pročitaj još