• Početna>
  • Vesti>

Danas potpisivanje ugovora o donaciji za izgradnju kuća na KiM

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić potpisaće danas sa generalnim direktorom preduzeća „Energoprojekt Holding“ Stojanom Čolakovim i generalnim direktorom Građevinskog preduzeća „Napred“ Dobroslavom Bojovićem, ugovore o donaciji za izgradnju tri kuće za porodice iz opština Orahovac, Lipljan i Vitina.

Pored predstavnika Kancelarije za KiM i donatora, ugovore o donaciji potpisaće i predstavici porodica Ulamović iz Orahovca, Mihajlović iz Lipljana i Stanojević izVitine, kojima će kuće biti izgrađene, kao i predsednici Privremenih organa ove tri opštine.

U postupku obrade prioritetnih zahteva građana, iznetih predsedniku Republike Aleksandru Vučiću i direktoru Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marku Đuriću na sastanku u Lapljem Selu 20. januara ove godine, i izražene spremnosti preduzeća „Energoprojekt Holding“ i Građevinskog preduzeća „Napred“ da donacijama pruže pomoć stambeno ugroženom stanovništvu na teritoriji AP Kosovo i Metohija, obezbeđena su sredstva za izgradnju kuća za tri porodice iz opština Orahovac, Lipljan i Vitina.

Ukupna vrednost donacije ova dva preduzeća iznosi 9.310.751,50 dinara, od čega je donacija „Energoprojekta“ u iznosu od 6.522.111,00 dinara za izgradnju dve kuće, u Orahovcu i Lipljanu, a donacija GP „Napred“ u iznosu od 2.788.640,50 dinara za izgradnju kuće u Vitini.

Direktori preduzeća „Energoprojekt Holding“ i „Napred“ među prvima su se, tokom sastanka u Lapljem Selu, odazvali akciji za pomoć srpskom stanovništvu na KiM.

Potpisivanje je zakazano za danas u 12 časova u Palati “Srbija”.

Comments

Pročitaj još