Rikalo: Ministarstvo će ulagati u promociju poljoprivrednih proizvoda

Ministar poljoprivrede, šumarstva i ruralnog razvoja Nenad Rikalo primio je danas predstavnike Mreže međunarodnih marketinških agencija “M & CSAATCHI”, sa kojima je razgovarao o mogućnostima promocije kosovskih poljoprivrednih proizvoda preko ove mreže.

Tokom sastanka Rikalo je prisutne upoznao sa stanjem u poljoprivrednom sektoru, sa posebnim akcentom na ulaganja MPŠRR poslednjih godina u promociji poljoprivredne proizvodnje i poboljšanju kvaliteta proizvoda na domaćem i inostranom tržištu.

On je naglasio da će se ministarstvo i u narednom periodu fokusirati na ulaganja u promociji poljoprivrednih proizvoda, posebno u sektorima sa mogućnošću povećanja proizvodnje koja će usloviti poboljšanu konkurentnost poljoprivrednih proizvodjača kao i povećanje izvoza poljoprivrednih proizvoda.

Izmedju ostalog na sastanku je bilo reči o oblicima i načinu saradnje na promociji poljoprivrednih proizvoda na međunarodnom tržištu, koji bi uticali na rast izvoza.

Aneil Bedi, jedan od partnera Mreže medjunarodnih marketinških agencija “M & CSAATCHI”, se zahvalio ministru na spremnosti za saradnju i upoznao ga sa oblicima na koji je mreža spremna da promoviše kosovske poljoprivredne proizvode. On je istakao da su partneri mreže fokusirani na rešavanje najizazovnijih i najvažnijih problema sa kojima se susreće stanovništvo u zemljama u razvoju.

 

Izvor : TV Most

Comments