• Početna>
  • Vesti>

Univezitet u KM: Sporazum o saradnji sa Moskovskim državnim univerzitetom

Univerzitet u Prištini sa privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici potpisao je sporazum o saradnji sa Moskovskim državnim oblasnim univerzitetom, koji predviđa razmenu studenata i nastavnika, organizovanje letnjih škola, naučno-istraživačku saradnju i organizovanje zajedničkih master studijskih programa.
Sporazum je potpisan u Moskvi zahvaljujući pomoći i posredovanju Kancelarije za Kosovo i Metohiju, a sličan memorandum naš univerzitet već ima sa ruskim Univerzitetom u Belgorodu, saopšteno je sa Univerziteta.
Rektor Univerzita u Prištini sa privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici Rade Grbić je tom prilikom izrazio zadovoljstvo zbog uspostavljanja kanala saradnje sa prestižnim moskovskim univerzitetom, što će, kako je istakao, doprineti vidljivosti jednog od najstarijih srpskih univerziteta, kao i kvalitetu nastavno-naučnog rada i studijskih programa.
Univerzitet u Prištini sa privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici, koji je član Asocijacije univerziteta Evrope, uskoro će memorandume o saradnji potpisati sa još nekim uglednim evropskim visokoškolskim institucijama, navodi se u saopštenju.

Comments

Pročitaj još