USAID daje 12 miliona evra za 14 opština na Kosovu

Sporazum o projektu “LEGO” vrednom 12 miliona evra, koji će obuhvatiti 14 opština od kojih je deset srpskih, potpisali su juče pomoćnik direktora USAID-a za Evropu i Aziju Brok Bierman i ministar administracije lokalne samouprave Ivan Todosijević.

Kako je soapšteno, cilj ovog projekta je jačanje kapaciteta opština, učešće zajednica u procesu donošenja odluka i upravljanja institucijama.

„LEGO“ projekat će trajati pet godina.

Nakon potpisivanja sporazuma sa Biermanom je razgovarao potpredsednik Vlade Kosova i ministar za zajednice i povratak Dalibor Jevtić.

„Spremni smo da kao Ministarstvo za zajednice i povratak učestvujemo u podršci „LEGO“ projekta jer je od suštinske važnosti da ovakvim programima u institucionalnom smislu osnažimo sve nevećinske narode. Mandat Ministarstva je taj da na ovaj i način sličan ovome pomažemo građanima Kosova kojima je ovakva vrsta pomoći značajna“, istako je Dalibor Jevtić.

Osim o projektu, Jevtić je svom gostu preneo potrebu formiranja Zajednice srpskih opština, jer je to kako je rekao „ međunarodna obaveza Prištine i da će i to doprineti da srspki narod na Kosovu ostane, opstane i živi bolje“.

Comments

Pročitaj još