Zvaničnik USAID-a za Evropu u poseti Severu

Asistent administrator USAID-a za Evropu i Evroaziju Brok Birman (Broke Bierman) boravio je danas na Severu Kosova. Jutros se u Osnovnom sudu u Severnoj Mitrovici sastao sa predsednikom ovog suda Nikolom Kabašićem, potom u Zvečanu sa gradonačelnikom Vučinom Jankovićem. Obišao je i predškolsku ustanovu “Lane”, a posetu je završio obilaskom preduzeća za proizvodnju nameštaja “Univer” čiji je rad, između ostalog, pomogao i USAID. U kratkom razgovoru za KoSSev, Birman ističe da su utisci nakon posete, kako kaže, neverovatni.

“Upravo sam obišao obdanište i video sav posao koji je urađen. I to je bilo spektakularno. Imao sam šansu da se sastanem sa gradonačelnikom i da mi pokaže grad; njegov težak rad i napore da pomogne da se izgradi zajednica – to je neverovatno,” rekao je Birman.

“Tako da, zadovoljstvo nam je što smo ovde, što smo partner sa gradonačelnikom, gradom i čitavim regionom – da naporima pomognemo da se izgradi veza između zajednica,” dodao je.

Ističe da će nastojati da na Sever dođe ponovo ove godine zbog toga što je, kako je kazao, imao sjajne sastanke sa različitim nevladinim organizacijama, odnosno zvaničnicima.

Birman je od prošle nedelje boravio na Kosovu. Sastao se i sa zvaničnicima u Prištini. Između ostalog, sa predsednikom Kosova Hašimom Tačijem i premijerom Kosova, Ramušom Haradinajem.

 

Izvor : KoSSev

Comments

Pročitaj još