Vučić: Sukob Ivanovića i Radojičića trajao 10, 15 godina

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je sukob ubijenog lidera GI SDP Olivera Ivanovića i Milana Radojičića trajao od 2000. godine.

Kako je rekao, nikada sa Radojičićem nije razgovarao, niti telefonom, niti uživo: “Možda je Radojičić bio na nekom sastanku na kojem sam ja bio“.

“Ne odbacujem mogućnost da je on učestvovao u tome, ali taj čovek je znao da će svi da upere prstom u njega. Pa 10, 15 godina njihov sukob traje…. Od 2000. godine. Da li je on glup ili lud ili šta je u pitanju? Možda i jeste, dovoljno bahat, ali nadležni organi će to da utvrde”, naveo je Vučić tokom gostovanja u emisiji “Ćirilica” na Hepiju.

Prema njegovim rečima, istraga se ne sprovodi u svim pravcima, nego samo onako kako bi to nekome odgovaralo.

“Ne odbacujem mogućnost krivice ni na jednoj strani. Imamo određene sumnje, a da imamo prave podatke izašli bismo sa njima. Siguran sam da su u to upleteni ljudi sa različitih strana. Onda sam zvao Milenu (Ivanovićevu ženu)”, naveo je Vučić.

Kako kaže, srpske službe tražile su od stranih službi satelitske snimke Kosovske Mitrovice iz dana ubistva Ivanovića, ali su dobili odgovor da nemaju ništa jer je tog dana u Mitrovici bila magla.

On je tu naveo da su strane službe pojedine ljude primoravale da kažu da su za ubistvo Ivanovića odgovorni Srbi sa severa Mitrovice: “Govoriće o tome svi za 10, 15 dana kada sve prođe. Govoriće i Milena o tome”

Vučić je tu istakao da je to sve organizovano sa “zaključnim ciljem da se sever Kosova otme od Srba”, kao i da ga ne interesuje “ko je pucač, već samo ko je nalogodavac”.

“Uhapšeni su policajci sa severa Kosova. Kao krili su nešto, muljali i posle su pušteni. Crtana je mta, nacrtan je Srbin i samo se čeka da neko kaže ime”, naveo je Vučić.

Podsećamo, srpska političarka sa Kosova Rada Trajković istakla je ranije da “Milan Radojičić na severu Kosova odlučuje o svemu i o dobrom i o lošem”, dok je kosovski premijer Ramuš Haradinaj naveo da je pregovarao sa Radojičićem kao s “jednim od istaknutih Srba na Kosovu”.

U intervjuu u emisiji “Slobodno srpski” 24. decembra prošle godine Haradinaj je rekao da “veoma dobro sarađuje sa kolegama Srbima“, među kojima je i Radojičić, a na pitanje ko je taj čovek, rekao je: “Neki sa severa, koji je bitan za sve i ja pričam i sa njim.”

Direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić izjavio je za Insajder da postoji trend kriminalizacije severa Kosova, kao i da se Milan Radojičić “bavi biznisom”.

Izvor B92

Comments