• Početna>
  • Vesti>

Smenu direktora u “Kosmetprevozu” većina radnika smatra nelegalnom , slede krivične prijave

Deo radnika  mitrovačkog saobraćajnog preduzeća “Kosmetprevoz” izrazio je danas nezadovoljstvo zbog imenovanja novog direktora ovog preduzeća – Ljubiše Petrovića.

Ovi radnici smatraju da je Petrović nelegalno izabran na tu funkciju, o čemu je danas bilo reči i na sastanku održanom  sa predstavnicima Kancelarije za Kosovo i Metohiju u Kosovskoj Mitrovici. .

Zamenik direktora “Kosmetprevoza” Dragan Živković rekao je novinarima da je izbor Petrovića namesto dosadašnjeg direktora Bratislava Radovanovića nelegalan, urađen bez znanja radnika, zbog čega najavljuje podnošenje krivičnih prijava protiv odgovornih.

Živković navodi da pečat postavljen na zahtevu za smenu Radovanovića nije pečat „Kosmetrprevoza“, da se radi o falsifikatu, da odluka nije zavedena u delovodnoj knjizi i da iza ove inicijative stoje pojedini radnici „Kosmetprevoza“ koji su na neplaćenom odsustvu, tokom kojeg su angažovani u  „Kolašinprevozu“.

„Skupština pokušava da pokloni zdraviji deo preduzeća, autobuse i vozne linije koje su neprocenjive vrednosti, konkurentskoj firmi. Angažovaćemo advokata, jer smatramo da je falsifikovan pečat, podnećemo krivične prijave protiv svih učesnika ovog dela“ navodi Živković.

On je rekao da ova grupa radnika već nekoliko meseci sumnja da  “Kolašinprevoz” pokušava da otme  „Kosmetprevoz“ i poručuje da radnici to neće dopustiti.

Direktor „Kolašinprevoza“ Srđan Vulović do ovog momenta se nije oglasio povodom ovh optužbi i nije odgovarao na telefonske pozive novinara.

U „Kosmetprevozu“ je zaposleno 117 radnika, trenutno radi četrdesetak njih, dok su ostali na neplaćenom odsustvu.

Ovo preduzeće drži dve linije Beograd – Kos. Mitrovica, jednu liniju Kos. Mitrovica – Kruševac i gradske linije.

 

Comments

Pročitaj još