• Početna>
  • Vesti>

Saradnja NPP i Šabačkog pozorišta, u pripremi predstava „Banović Strahinja“

sdr

Narodno pozorište Priština sa sedištem u Gračanici potpisalo je protokol o saradnji sa Šabačkim pozorištem. Ova saradnja podrazumeva i pripremu predstave „Banović Strahinja“ koju će režirati Nebojša Bradić.

Sporazumom o saradnji se predviđa izvođenje predstava Prištinskog pozorišta u Šapcu, ali i gostovanja Šabačkog pozorišta u Gračanici, kaže za RTV KIM direktor NPP, Predrag Radonjić.

Radonjić ističe da je danas potpisan i ugovor o koprodukciji koji predviđa rad na zajedničkoj predstavi.

„u pitanju je predstava „Banović Strahinja“ čija će premijera biti tokom aprila u Gračanici. Radićemo je u koprodukciji sa Šabačkim pozorištem. Inače, to je predstava koju će režirati Nebojša Bradić i u koju polažemo puno nade. Nadamo se da će ovo biti veoma kvalitetna predstava koja će imati svoj festivalski žiovot i koja će biti interesantna za publiku na Kosovu i Metohiji, ali i u celoj Srbiji“, kaže Radonjić.

Rad na predstavi „Banović Strahinja“ značajan je za oba pozorišta, smatra Aleksandar Stojanović, direktor Šabačkog pozorišta.

„To je nešto što je u obostranom interesu. To je predstava koja će imati premijeru u Gračanici, igraće se i ovde na pozorišnom festivalu „Pozorišno proleće 23. aprila, a igraće se i u Beogradu u okviru Narodnog pozorišta. Nakon toga će predstava imati svoj život, imaće svoj repertoar na Kosovu i Metohiji, širom Srbije, a učestvovaćemo sa njom i na festivalima“, kaže Stojanović.

Prištinsko pozorište je ranije potpisalo sličan protokol o saradnji i sa Narodnim pozorištem u Beogradu i Srpskim narodnim pozorištem u Novom Sadu.

Izvor Radio KIM

Comments

Pročitaj još