• Početna>
  • Vesti>

Zaharova: Šta slave u Prištini kad je to “crna rupa”

Portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova postavila je pitanje koji je povod za slavlje u Prištini, kada se zna da je deset godina od jednostrano proglašene nezavisnosti ta teritorija još jedna “crna rupa”, gde cveta korupcija, raste pretnja od terorizma, a nivo bezbednosti je kritičan.

Reč je o teritoriji sa čudnim statusom, a i sve se češće čuju glasovi onih zemalja koje se kaju zbog odluke da priznaju njenu nezavisnost, rekla je Marija Zaharova, prenosi Sputnjik.

“Pokušaji međunarodne organizacije da tu zemlju uključi u mnogobrojne strukture nisu uspeli, praksa implementacije evropskih šablona u kosovsku demokratiju je propala. Formirao se neodrživi polumarionetski režim koji odluke donosi na osnovu naređenja zapadnih diplomata”, rekla je Zaharova.

Prema njenim rečima, haos na Kosovu se koristi kako bi se na toj teritoriji, pod okriljem Rezolucije 1244 Saveta bezbednosti UN, razmestile infrastrukture NATO-a, kao i američka baza Bondstil sa ciljem da se utiče na unutarpolitičke procese na Balkanu.

“Jednostrano proglašenje Kosova nije rešilo ekonomske probleme Kosova, nije rezultiralo povećanjem investicija, štaviše ta teritorija je postala još bednija, odakle narod želi da pobegne. Korupcija je u procvatu, nivo bezbednosti je kritičan, u porastu je pretnja od terorizma, samim tim se postavlja pitanje koji je povod za slavlje u Prištini – razloga za slavlje jednostavno nema”, rekla je Zaharova.

 

Izvor : RTS

Comments

Pročitaj još