• Početna>
  • Vesti>

Stručna delegacija ministarstva poljoprivrede danas i sutra na KiM

KAKO pomoći srpskim poljoprivrednicima na Kosovu i Metohiji, zadatak je stručne delegacije Ministarstva poljoprivrede koja dva dana boravi na Kosovu. Njihov posao biće da u razgovoru sa poljoprivrednim proizvođačima pronađu prave programe koje će im bar malo olakšati život i rad na Kosovu i rešiti konkretne probleme.

U Ministarstvu poljoprivrede ističu da će njihova stručna delegacija uraditi procenu na terenu, kako bi mogli da naprave adekvatne pakete pomoći za srpsko stanovništvo.

Poseta KiM biće realizovana na osnovu dogovora o pružanju pomoći Srbima sa KiM kako bi rešili konkretne probleme o kojima su razgovarali sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem prilikom njegove nedavne posete Lapljem Selu – saopštilo je Ministarstvo poljoprivrede.

Predstavnici ovog ministarstva u utorak su se u Ranilugu sastali sa poljoprivrednim proizvođačima iz Vitine, Gnjilana i Parteša. U Štrpcu i Gori dogovoren je sastanak sa malinarima, a o problemima sa kojima se suočavaju govoriće i sa poljoprivrednicima iz Novog Brda i Kamenice.

Delegacija u kojoj su stručnjaci Instituta za voćarstvo Čačak, Instituta za stočarstvo, Beograd – Zemun i Instituta za povrtarstvo Smederevska Palanka, sastaće se danas sa poljoprivrednim proizvođačima Gračanice i Lapljeg Cela, a razgovaraće i sa poljoprivrednicima iz Velike Hoče, gde će posetiti vinariju. U Goraždevcu će se sastati sa poljoprivrednim proizvođačima iz ovog mesta, Kline i Istoka.

Comments

Pročitaj još