Prištinski mediji: Nikola Kabašić podneo ostavku

Predsednik Osnovnog suda u Mitrovici, Nikola Kabašić, podneo je ostavku na tu funkciju, javili su mediji u Prištini. Podnošenje ostavke za ove medije potvrdio je predsednik Sudskog saveta Kosova, Nehat Idrizi. Rekao je da je Kabašić “najavio ostavku iz ličnih razloga, bez davanja detalja”.

Ovaj savet, međutim, još uvek nije zvanično prihvatio ostavku, navode dalje ovi mediji.

Do objavljivanja ove vesti KoSSev nije uspeo da dobije potvrdu od samog Kabašića. On se nije javljao na više telefonskih poziva. Nije odgovorio ni na pitanja koja smo mu uputili pisanim putem.

“Dobili smo najavu od gospodina Kabašića o njegovoj ostavci, ali još uvek nismo dobili nikakvo zvanično obaveštenje o tome i čekamo,” rekao je Idrizi.

“Čim dobijemo odluku gospodina Kabašića, njome ćemo da se bavimo i odlučićemo da li ćemo eventualno imenovati vršioca dužnosti dok ne bude objavljen konkurs,” dodao je.

Portparol Sudskog saveta Kosova, Ajše Ćoraj-Krasnići, navela je za Kallxo.com da je Nikola Kabašić najavio svoju ostavku, ali da je, dodala je, Sudski savet Kosova još uvek zvanično nije prihvatio.

Nikola Kabašić imenovan je na mesto predsednika Osnovnog suda u Mitrovici krajem oktobra prošle godine.

Imenovanje je usledilo nakon što je, prema sporazumu o pravosuđu Beograda i Prištine – 40 sudija i 13 tužilaca integrisano u pravosudni sistem Kosova, pošto su, kako je tada saopšteno iz kabineta kosovskog predsednika, položili zakletvu pred Hašimom Tačijem.

Izvor: Kossev

Comments

Pročitaj još