• Početna>
  • Vesti>

Čestitka načelnika okruga Vase Jelića povodom Dana državnosti Srbije

Povodom Dana državnosti, načelnik Kosovskomitrovačkog upravnog okruga  Vaso Jelić čestita građanima Dan državnosti uz poruku da je važno očuvati mir i stabilnost na ovim prostorima, uprkos raznim izazovima.

Navodi da je Dan državnosti praznik slobode kojim se obeležava ne samo slobodarska tradicija srpskog naroda, već i poštovanje svih građanki i građana Srbije različitih etničkih, verskih i kulturnih identiteta i dodaje da je danas više nego ikada potrebno čuvati svaku slobodu i pravo na dostojanstven život ljudi koji u njoj žive.

“Dan državnosti obeležavamo kao dan ustavnosti i slobodarske tradicije srpskog naroda. Na ovaj datum 1804. godine na narodnom zboru u Orašcu je počeo Prvi srpski ustanak a 1835. godine u Kragujevcu je donet takozvani Sretenjski ustav koji predstavlja preteču savremene državnosti” navodi se u saopštenju.

Načelnik okruga posebnu čestitku upućuje građanima i institucijama sa teritorije Kosovskomitrovačkog upravnog okruga, koji obeležavajući Dan državnosti Republike Srbije pokazuju jasnu želju i nameru da uz očuvanje sopstvenog identiteta opstanu i ostanu na vekovnim ognjištima!

Comments

Pročitaj još