Mediji: Poziv za trening iz oblasti novinarstva

Treninzi i radionice  za novinare početnike sa Kosova i one koji žele da se oprobaju u novinarskom poslu započeće u martu, a završiće se studijskim posetama uticajnim i profesionalnim medijskim kućama u Beogradu i Prištini u aprilu .
Novinari i urednici lokalnih medija sa Kosova, ali i iz redakcija Insajdera, BIRN-a i N1 preneće svoja iskustva i upoznaće polaznike treninga sa osnovama novinarstva i profesionalnim standardima u radu.
Nakon završenog treninga, i studijskih poseta, koje su predviđene, najbolji će prema svojim afinitetima biti raspoređeni u četiri lokalna medija i imati jednomesečno stažiranje sa mogućnošću ostvarenja profesionalne karijere u ovim redakcijama.
Troškove treninga, stažiranja, studijskih poseta, uključujući i putne troškove, snosi organizator.
Svi zainteresovani kandidati mogu da pošalju svoju biografiju i prijave se na sledeće adrese: radiokosovskamitrovica@yahoo.com, radiomitrovicasever@gmail.com, radiokontaktplus@yahoo.com, kossevportal@gmail.com i radiokim@gmail.com.
Trening je deo podrške ambasade SAD u Prištini Kosovo sever portalu, Radiju Kosovska Mitrovica, Radiju Kontakt plus i RTV Kim u okviru projekta kojim se podržava nepristrasno i objektivno novinarstvo.

Comments

Archives

"This project was funded through a U.S. Embassy, Pristina grant.  The opinions, findings, and conclusions or recommendations expressed herein are those of the Author(s) and do not necessarily reflect those of the Department of State."

"Ky projekt u financua përmes grantit të Ambasadës Amerikane në Prishtinë. Mendimet, përfundimet dhe konkludimet apo rekomandimet e shprehura këtu janë të Autorit(ëve) dhe jo medoemos pasqyrojnë qëndrimet e Departamentit të Shtetit."

“Ovaj projekat je finansiran preko granta Američke Ambasade u Pristini. Mišljenja, stavovi i zaključci ili preporuke sadrzane ovde pripadaju autoru(ima) i ne izrazavaju neophodno stavove State Departmenta."