Svečani doček za Vučića na Pantovčaku

Uz intoniranje himni Srbije i Hrvatske i uz prisustvo gardista Vojske Hrvatske predsednica Kolinda Grabar Kitarović je na Pantovčaku dočekala predsednika Srbije Aleksandra Vučića. U toku je tet-a-tet sastanak šefova dve države. Vučić je jutros stigao u dvodnevnu posetu Hrvatskoj tokom koje će se sastati i sa hrvatskim premijerom, ali i predstavnicima srpske manjine.

Na poziv hrvatske predsednice Kolinde Grabar Kitarović predsednik Srbije Aleksandar Vučić došao je u Zagreb. Na Pantovčaku mu je priređen svečani doček uz intoniranje himni i prisustvo gardista Vojske Hrvatske.
Predsednik Srbije je pozdravio Gardu, rukovao se sa delegacijom, a zatim je usledilo fotografisanje dvoje predsednika, nakon kojeg su se šefovi država povukli na sastanak u četiri oka.
Prema najavi iz Službe za saradnju s medijima, predviđeno je da sastanak u četiri oka traje sat vremena, nakon kojeg će biti održan sastanak sa zvaničnim delegacijama. Po završetku tog sastanka predsednici Hrvatske i Srbije obratiće se medijima.

Predsednik Srbije će se danas sastati i sa premijerom Andrejem Plenkovićem i predsednikom Sabora Gordanom Jandrokovićem, a učestvovaće i na poslovnom forumu privrednika dve zemlje. U utorak će posetiti Vrginmost i potom govoriti na Skupštini Srpskog narodnog vijeća i Zajedničkog vijeća opština.

U Zagrebu su danas postavljene srpske zastave duž trase kojom će se kretati i ispred institucija koje će posetiti predsednik Srbije.
Deo grada gde su vlada i Sabor praktično je potpuno zatvoren, a na Markovom trgu, između njih, i okolnim ulicama nema nikog, izuzev novinara i policije.

 

Izvor : TV Most

Comments

Pročitaj još