• Početna>
  • Vesti>

Gradonačelnik Gračanice Srđan Popović sa građanima o njihovim problemima

Predsednik Srđan Popović razgovarao je sa građanima u zgradi opštine Gračanica.

Popović je danas Danas  primio i saslušao 34 građana.

Jedna od njih, raseljeno lice iz Prištine Snežana Blagićbila je među prvima koje je predsednik Popović primio, a Informativnoj službi je izjavila da se predsedniku obratila zbog nerešenog stambenog pitanja.
„Problema je mnogo kad izgubiš krov nad glavom. Već 19 godina živimo privatno, a od prošle godine kada se suprug razboleo ostali smo bez ikakvih prihoda. Mnogo nam znači što nas je predsednik primio na razgovor i saslušao probleme. Obećao je da će izaći u susret i pomoći“, kazala je Blagić.
Gospođa Biljana Marinković je, takođe, bila među prvima sa kojima je Popović danas razgovarao. Ona se predsedniku obratila za pomoć oko sanacije stare kuće i krova koji prokišnjava. Marinković kaže da je sa predsednikom Opštine vodila normalan razgovor i da je obećao da će uraditi sve što može da joj pomogne.
„Zadovoljna sam što me je predsednik primio i saslušao. Poslaće Komisiju i videćemo šta može da se uradi. Kuća u kojoj živim je mala i stara, krov prokišnjava, deca nemaju svoju sobu, društvo im ne dolazi. Ne želimo da idemo odavde i tražimo normalne uslove za život“, kazala je Marinković.
Zvonko Savić iz Batusa na razgovor je došao sa još par meštana kako bi predsednika upoznali sa situacijom u tom selu.
„Predsedniku svaka čast što ovo radi za svoje građane“, kazao je Savić.
Na razgovor je danas došao i Ljubomir Denić. „Ne tražim posao, zaposlen sam u Elektroprivredi i radim u centralnoj Srbiji, zbog čega sam odvojen od porodice koja je ovde. Tražio sam da mi pomogne oko premeštaja, kako bi svi bili zajedno“, kazao je Denić.
Razgovorima sa predsednikom Opštine prisustvuju i njegovi najbliži saradnici.
„Mislim da je ovo dobra praksa. Moja vrata ostaće otvorena i ubuduće jednom nedeljno, kako bi se evidentirali najveći problemi i što pre krenulo njihovo rešavanje“, kazao je predsednik Popović.
Sa predsednikom je do sada razgovaralo oko 150 građana, dok je za sastanak prijavljeno oko 300 građana.

Comments

Pročitaj još