Drecun: Evidentno je da Priština nazaduje

Foto Tanjug

Predsednik skupštinskog Odbora za Kosovo i Metohiju Milovan Drecun, povodom izveštaja generalnog sekretara UN o KiM koji je razmatran da sednici Saveta bezbednosti, istakao je da je evidentno da Priština nazaduje, da tu nema poštovanja ljudskih i osnovnih prava već da samo buja kriminal.

“Ulazimo u fazu kada će Priština shvatiti da nije završeno ništa kada je u pitanju Kosovo, da oni nemaju državnost koju toliko propagiraju, već da će morati da ispune preuzete obaveze i sednu sa Srbijom i nastave da se dogovaraju”, rekao je Drecun za RTS.

Povodom Specijalnog suda za zločine OVK, on je rekao da je pitanje vremena kada će prve optužnice biti podignute, a da Srbija očekuje da se to dogodi u narednim mesecima.Bez podizanja prvih optužnica situacija na KiM će nazadovati, ubeđen je Drecun.

On je izrazio sumnju u to da će Priština rešiti ubistvo lidera Građanske inicijative SDP Olivera Ivanovića.”Nisam siguran da će to biti rasvetljeno do kraja”, rekao je Drecun.On je kazao da ne veruje da će Priština “izaći sa pravim informacijama” o tom zločinu.

Izvor:RTS

Comments

Pročitaj još