U Suvom Lukavcu povratnicima zapaljeno 300 bala sena

Sinoć je u Suvom Lukavcu kod Istoka nešto pre ponoći, Miloradu Dubiću povratniku u ovom mestu zapaljeno 300 bala sena.

Šteta koja je paljevinom sena naneta Dubiću je negde oko 500 evra, a povratnici u ovom delu Kosova strahuju da je ovo nastavak pritiska na njih da napuste svoja imanja jer je pre nekoliko dana i porodici Vulić u Rudicama kod Kline takođe zapaljeno nešto više od 300 bala sena.

„Ovakvi incidenti pokazuju da se nastavlja pritisak na povratnike da napuste svoja imanja i da na Kosovu nisu dobrodošli, što je veoma loše. Incidenti nisu slučajni jer neko zaista želi da odustanemo od povratka što se neće dogoditi. Na ovakve pretnje odgovorićemo još većim zalaganjem da povratnika u 2018. godini na Kosovu bude više ali moram i sada da zahtevam od nadležnih da hitnim sankcionisanjem onih koji ovakve i slične incidente čine pomognu posao koji radimo a to je da Srba na Kosovu bude više i da im se u sredinama kao što je Suvi Lukavac, Rudice, Osojane, Tučep, Koš, Zač, Sinaj, Ljubožda….ali i svim povratničkim sredinama obezbedi pre svega bezbednost. Povratnici će u Ministarstvu za zajednice i povratak imati iskrenu podršku da prevaziđu sve loše trenutke, a takođe ćemo im pružiti i svaki vid podrške, uključujući i materijalnu, da ostanu na svojim imanjima“, rekao je potpredsednik Vlade i ministar za zajedncie i povratak Dalibor Jevtić po dobijanju informacije da se sinoćni incident dogodio.

Izvor: TV Most

Foto: Infomkk

Comments

Archives

"This project was funded through a U.S. Embassy, Pristina grant.  The opinions, findings, and conclusions or recommendations expressed herein are those of the Author(s) and do not necessarily reflect those of the Department of State."

"Ky projekt u financua përmes grantit të Ambasadës Amerikane në Prishtinë. Mendimet, përfundimet dhe konkludimet apo rekomandimet e shprehura këtu janë të Autorit(ëve) dhe jo medoemos pasqyrojnë qëndrimet e Departamentit të Shtetit."

“Ovaj projekat je finansiran preko granta Američke Ambasade u Pristini. Mišljenja, stavovi i zaključci ili preporuke sadrzane ovde pripadaju autoru(ima) i ne izrazavaju neophodno stavove State Departmenta."