Kozarev:Pretnja onima koji žele da se vrate na svoja ognjišta

“Poslednji slučaj paljenja sena srpskih povratnika u okolini Kline jeste najotvorenija pretnja svima onima koji bi i pomislili da se vrate na svoja predratna imanja”, ističe zamenik direktora Kancelarije za KiM Dušan Kozarev.

“Naizgled minorni incidenti poput krađe stoke i paljenja letine Srba na Kosovu i Metohiji zahtevaju odlučnu reakciju, pre svega međunarodne zajednice, jer napadi na imovinu jesu uvek u funkciji stvaranja atmosfere nespokojstva i straha” naveo je Kozarev u saopštenju.

Razume se da će Kancelarija za Kosovo i Metohiju posredstvom opštinskih privremenih organa nastojati da, kad god je to moguće, obešteti naše sunarodnike u ovakvim situacijama, jer napad na imovinu jeste napad na egzistenciju, budući da se srpske povratničke porodice pretežno bave poljoprivredom.

Apelujemo i na albanske političke činioce na Kosovu i Metohiji da jasnije osuđuju napade i provokacije protiv Srba, njihove imovine i svetinja, jer napad na imovinu porodice Vulić u selu Rudice ne može se posmatrati izdvojeno od antisrpske histerije koja je za Božić zahvatila neke ekstremne pojedince i organizacije u našoj južnoj pokrajini, stoji na kraju saopštenja.

Comments

Archives

"This project was funded through a U.S. Embassy, Pristina grant.  The opinions, findings, and conclusions or recommendations expressed herein are those of the Author(s) and do not necessarily reflect those of the Department of State."

"Ky projekt u financua përmes grantit të Ambasadës Amerikane në Prishtinë. Mendimet, përfundimet dhe konkludimet apo rekomandimet e shprehura këtu janë të Autorit(ëve) dhe jo medoemos pasqyrojnë qëndrimet e Departamentit të Shtetit."

“Ovaj projekat je finansiran preko granta Američke Ambasade u Pristini. Mišljenja, stavovi i zaključci ili preporuke sadrzane ovde pripadaju autoru(ima) i ne izrazavaju neophodno stavove State Departmenta."