Đurić:Na Kosovu i Metohiji za Božić nema lepše i veće želje od slobode

“Uveren sam da je naša borba za opstanak na ovim prostorima borba za opstanak našeg naroda , crkve i države blagoslovena ali treba da budemo svesni da mnogo toga zavisi od nas” rekao je Đurić  televiziji Most.”Moramo da radimo na sebi , da svako od nas pojedinačno , svojim delovanjem i životom učinimo i damo svoj doprinos da budemo bolji u godinama pred nama”, rekao je direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju.On je izrazio uverenje da rezultaati neće izostati.

“Ako pogledamo , kako se poslednjih nekoliko godina situacija na međunarodnom planu menja, kako međunarodne okolnosti ne idu protiv naših interesa, mislim da se i jedna zona nade za našu budućnost, ovde na Kosovu i Metohiji  pomalja,mi treba  da pokažemo veće strpljenje , hrabrost i istrajnost i uveren sam da ćemo dočekati bolje i slobodnije vreme”, rekao je Đurić.

On je dodao “da na Kosovu i Metohiji za Božić nema lepše i veće želje od slobode”.

“Svi ovde sanjaju slobodu i to je naša najveća molitva”, naglasio  je Marko Đurić.

On je jutros prisustvova liturgiji koju je u hramu Svetog Dimitrija u Kosovskoj Mitrovici služio protonamesnik Milija Arsović sa sveštenstvom.

Izvor TV Most

Comments

Archives

"This project was funded through a U.S. Embassy, Pristina grant.  The opinions, findings, and conclusions or recommendations expressed herein are those of the Author(s) and do not necessarily reflect those of the Department of State."

"Ky projekt u financua përmes grantit të Ambasadës Amerikane në Prishtinë. Mendimet, përfundimet dhe konkludimet apo rekomandimet e shprehura këtu janë të Autorit(ëve) dhe jo medoemos pasqyrojnë qëndrimet e Departamentit të Shtetit."

“Ovaj projekat je finansiran preko granta Američke Ambasade u Pristini. Mišljenja, stavovi i zaključci ili preporuke sadrzane ovde pripadaju autoru(ima) i ne izrazavaju neophodno stavove State Departmenta."