Đurić: Tači demonstrira izopačenost svog sistema

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić uputio je saopštenje za javnost povodom odluke Hašima Tačija da pomiluje zločince koji su ubili porodicu Hajra.

Odluka Hašima Tačija da pomiluje zločince koji su hladnokrvno ubili čitavu porodicu, uključujući trogodišnju i devetogodišnju devojčicu, zbog toga što je jedan od članova porodice bio u regularnim policijskim formacijama svoje države, a protiv separatista, pokazatelj je potpune zabludelosti i gubitka vrednosnog kompasa dela albanskih političkih struktura na Kosovu i Metohiji.

Nakon orkestrirane akcije političkog opstruiranja rada specijalnog suda za zločine takozvane OVK, Tači je nastavio da podilazi zločincima i kriminalno-terorističkim strukturama, pokazavši u čijim je rukama zapravo moć odlučivanja na Kosovu i Metohiji.

Vrhunac je licemerja to što je Tači, poznat i pod konspirativnim terorističkim nadimkom „Zmija“, samo dan nakon što je pomilovao zlikovce odgovorne za smrt jedne porodice, otišao da položi cveće na spomen-obeležju nestalim licima, i time je samo demonstrirao izopačenost svog moralnog sistema.

Srbija će nastaviti da insistira na rasvetljavanju i kažnjavanju zločina pripadnika terorističke OVK, ne praveći među žrtvama razliku po nacionalnosti, navodi se u saopštenju direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marka Đurića.

Izvor: TV Most

Comments