• Početna>
  • Vesti>

Pretučen, vezan i paljen Zlatibor Denić iz Ugljara kod Kosova Polja

Nepoznati napadači provalili su u kuću Zlatibora Denića (1950) iz Ugljara kod Kosova Polja, pretukli ga, vezali i potom mu naneli teške opekotine. Posle premetačine kuće, ostavili su ga vezanog, a rodbina je čula zapomaganje i pozvala Hitnu pomoć, javlja RTV KIM.

Policija i forenzičari su izvršili uviđaj, potvrdio je za Kim komandir policijske stanice u Gračanici, Bratislav Trajković.

“Mogu slobodno da kažem da su ga mučili, nanete su mu opekotine. U kući je izvršena premetačina, a od njega su tražene pare,” kazao je Trajković.

Više detalja o povredama koje je Denić zadobio izneo je upravnik Hirurške bolnice „Simonida“ u Gračanici, dr Dragan Perić.

Kaže da se može govoriti o mučenju i da će oporavak pacijenta trajati oko dve nedelje:

“U pitanju su opekotine drugog ‘A’, i drugog i ‘B’ stepena. Ima mehure po telu, opekotine leve natkolenice sa unutrašnje i spoljne strane, zatim opekotine na kolenu.”

Sestra Zlatibora Denića, poznata kosovska književnica, Sunčica Denić, koja živi u Vranju gde radi kao dekan Učiteljskog fakulteta, kaže da se njen brat nikome nije zamerio i da je čitava porodica duboko unesrećena.

“Ovo je ne samo pokušaj ubistva, već gnusno pokazivanje moći i nečoveštva. Danas sam bila svedok objektivnog fizičkog bola, ali i realnog suočenja sa nedaćama širih razmera, suočena sa teškim stradanjem i bezizlazom. Čini se da ovo nije bilo mučenje nemoćnog pojedinca, već mnogo više od toga. Svejedno što se počinioci ne znaju, Bog zna da li će se pronaći, razlog da upadnete u kuću u ponoć, sa zlodelom kakvo je učinjeno, nema opravdanja. Govorim ovo, a plašim se da ove reči ne izazovu veće zlo,” kazala je Sunčica Denić.

Iako je uviđaj izvršen, Denić još uvek nije dao zvaničnu izjavu istražiteljima, navodi Kim i dodaje da su Denići ugledna porodica, da Zlatibor živi sam u svojoj kući i da je poznat kao tih, miran i povučen čovek.

Izvor:RTV KiM

Comments

Pročitaj još