• Početna>
  • Vesti>

Pojačano prisustvo policije tokom novogodišnjih praznika

Policija Kosova (PK), na osnovu njenih angažovanja i planiranja,  ocenjuje da je bezbednosna situacija mirna i stabilna, ali da bi  prevladala jedna takva situacija  i tokom okončanju ove i početka što uspešnije  nove 2018 .godine,  a koji je kako kažu njihov prioritet,  predvidjene su potrebne policijske mere,  ali se zahteva posvećenost i dodatna  budnost  svih gradjana  i institucija .

 Policija Kosova kao i prošlih godina, i za ove novogodišnje praznike pripremila je operativni plan “Kraj-godine  2017/2018”, da bi pružili bezbednost, javni red i mir .

Osnovni cilj ovog planiranja i angažovanje Policije Kosova, je očuvanje javnog reda i mira  , sprečavanje i borba protiv  svih negativnih pojava  i drugih različitih kriminala. Policijski plan kao dodatni deo predvidja  povećanje policijske  prisutnosti   i budnosti na lokacijama i otvorenim ambijentima, na trgovima  gradova,   gde će se održavati organizovane proslave , kao i prisutnost policije u saobraćaju  za orijentaciju i sprovodjenje drumskog saobraćaja.

 U cilju sprečavanja  bilo kakvog mogućeg incidenta, Policija Kosova  poziva sve gradjane , da saradjuju  i da obaveštavaju bezbednosne institucije o bilo kakvim nepravilnostima   ili sumnjivim informacijama,  uključujući  i informacije i mogućim nepravilnostima u saobraćaju.

 Takodje PK-a sa posebnim naglaskom poziva sve roditelje da budu što pažljivi   i budni  na sprečavanju korišćenja  pirotehničkih sredstava od strane dece u  cilju izbegavanja rizika ,  koje mogu da prouzrokuju  eksplozivna sredstva, vatrometi,kao posledica njihovog neadekvatnog    korišćenja.

U suprotnom Policija Kosova preduzeće  sve potrebne pravne radnje  bilo gde da primeti da su korišćena  oružja ili druga protivzakonita sredstva  tokom proslave novogodišnjih praznika, navodi se u saopštenju Policije dostavljenom našem radiju.

 

 

Comments

Pročitaj još