• Početna>
  • Vesti>

Godišnji koncert KUD-a”Kosovski Božur” u Mitrovačkom dvoru

Večeras je sala Mitrovačkog dvora bila  mala za mnogobrojne posetioce koji su došli da odgledaju godišnji koncert KUD”Kosovski Božur” . Već na samom početku se videlo da je  društvo htelo svim srcem da pokaže kako godinu za sobom ostavlja punu pesme igre i entuzijazma, a u novu ulazi sa novim ciljevima, da budu još bolji.Publika to prepoznaje i  zato je i ovoga puta sala bila prepuna, a koncert su gledali svi od najmladjih do najstarijih sugradjana , roditelja i rodjaka. Privremeni organ opštine Kosovska Mitrovica kao i do sada , požrtvovano izdvaja raspoložive resurse da kulture bude što više , kao i da se očuva srpska tradicija , kultura i jezik.

Uvrstivši KOLO u vrednosti pod zaštitom UNESC-a ,obavezujemo se još više da čuvamo srpsku kulturnu baštinu i tradiciju kroz folklor i bogatu riznicu pesama i igara koje kroz aktivnosti društva prikazujemo, rekao je predsednik KUD”Kosovski Božur”Nikola Milošević i zahvalio se svima koji su došli da pozdrave koncert na kraju,za njih uspešne godine.Na kraju se zahvalio u ime organizatora  koncerta i opštine Kosovska Mitrovica KUD”Zvečan” koji suse  kao gosti  na  koncertu ipredstavili koreografijom”Igre iz okoline Bujanovca”.

Poseban utisak na kraju je ostavio nastup KUD-a “Kosovski Božur” igrama iz Crne Trave za šta su dobili i najveći aplauz publike.

Comments

Pročitaj još