Konstituisana SO Severna Mitrovica

U Kosovskoj Mitrovici danas je održana konstituitivna sednica SO Severna Mitrovica na kojoj su zakletve položili gradonačelnik Goran Rakić i osamnaest odbornika koji su na lokalnim izborima 22. oktobra  dobili najviše  glasova birača.

Polaganjem zakletve i potpisivanjem svečane izjave, gradonačelnik  Opštine Severna Mitrovica Goran Rakić  danas je i zvanično otpočeo drugi mandat na ovoj funkciji.

Za njegovog zamenika imenovan je odbornik Srpske liste Aleksandar Spirić.

Rakić je u svom prvom obraćanju odbornicima još jednom zahvalio građanima na velikoj podršci koju su pružili svim kandidatima Srpske liste i njemu lično.

„Ja kao gradonačelnik i vi kao odbornici, bićemo uvek na usluzi  svojim sugrađanima i svom gradu  bez obzira na nacionalnu, versku ili partijsku pripadnost.  Od vas očekujem konstruktivne predloge a naš prioritet biće bolji život građana“, rekao je Rakić.

Konstitutivnom sednicom je predsedavao Milovan Krivokapić kao najstariji odbornik u novom sazivu skupštine . Odsad,  funkciju predsedavajućeg, odlukom odbornika, vršiće  kao i u prošlom sazivu Dejan Gurešić. Njegov zamenik biće odbornik iz redova nevećinske zajednice Baškim Cimilji.

Sednici je prisustvovalo 18 od ukupno 19 odbornika.

U ovom sazivu šesnaest odborničkih mesta pruipalo je srpskoj a tri nevećinskoj zajednici.

Kako je rekao gradonačelnik Rakić, ovo je prvo i poslednje zasedanje novog saziva skupštine opštine Severna Mitrovica u 2017. godini.

Konstitutivne sednice danas su održane i u ostalih devet opština sa srpskom većinom na Kosovu i Metohiji. Sve sednice sazvane su u isto, simbolično  vreme – u 12 i 44h.

Comments

Pročitaj još