Stoltenberg: Ne odlazimo sa Kosova

Uloga Kfora u osiguravanju bezbednosti na Kosovu je važna, kaže generalni sekretar NATO-a i ističe da ta misija neće napustiti Kosmet.Generalni sekretar NATO-a Jens Stoletenberg rekao je da će Kfor ostati na Kosovu.

“Nemamo plan da odemo. Uloga Kfora u osiguravanju bezbednosti na Kosovu je važna”, rekao je generalni sekretar Alijanse.

Stoltenberg je objasnio da promena misije zavisi od situacije na terenu.

“Promena naše misije zavisi od situacije na terenu. To za sada nije na agendi. Pratimo situaciju, a sada je ona takva da je prisustvo snaga NATO-a potrebno”, rekao je Stoltenberg na pres konferenciji pred sastanak ministara spoljnih poslova NATO-a, koji uz svetske medije akreditovane u NATO-u prati grupa srpskih novinara, među kojima je i predstavnik Tanjuga, koji borave u poseti NATO-u na poziv Alijanse.

Na pitanje srpskih novinara kako komentariše stav albanskih političara da je Kfor smetnja formiranju kosovske vojske, šef NATO-a kaže:

“Bilo kakva promena u vezi sa kosovskim bezbednosnim snagama mora biti isključivo u skladu sa kosovskim Ustavom”.

Ministarski stastank počinje po podne i završava se sutra. U centru pažnje biće jačanje odnosa EU i NATO-a, Severna Koreja, borba protiv terorizma.

Izvor: Tanjug

Comments

Archives

"This project was funded through a U.S. Embassy, Pristina grant.  The opinions, findings, and conclusions or recommendations expressed herein are those of the Author(s) and do not necessarily reflect those of the Department of State."

"Ky projekt u financua përmes grantit të Ambasadës Amerikane në Prishtinë. Mendimet, përfundimet dhe konkludimet apo rekomandimet e shprehura këtu janë të Autorit(ëve) dhe jo medoemos pasqyrojnë qëndrimet e Departamentit të Shtetit."

“Ovaj projekat je finansiran preko granta Američke Ambasade u Pristini. Mišljenja, stavovi i zaključci ili preporuke sadrzane ovde pripadaju autoru(ima) i ne izrazavaju neophodno stavove State Departmenta."