Rakić: O sredstvima za sever KiM dogovoreno u Briselu

Povodom tekstova u nekim medijima da je kosovsko ministarstvo finansija odbilo da odobri zahteve četiri severne opštine da dobiju finansijsku podršku u realizovanju projekata od prikupljenog novca iz Fonda za razvoj” reagovao je gradonačelnik severne Mitrovice Goran Rakić i ocenio da “nisu dobili zvanično nikakvu odluku ministarstva finansija”.

“U ovom trenutku ne mogu da se izjašnjavam o nekakvoj izjavi kada mi nismo dobili zvanično nikakvu odluku ministarstva finansija”stoji u pisanoj izjavi Gorana Rakića.

Rakić je ocenio da “ovo što se pojavljuje u medijima deluje kao da neko smatra da će demonstrirajući silu izvršiti politički pritisak na Srbe”.

“To naravno neće proći, i nije recept za rešavanje političkih problema.

 Izveštaj revizora sadrži preporuke koje mi već polako primenjujemo u našim opštinama, kao i svuda na Kosovu i Metohiji, ali je simptomatično da se albanskim opštinama ne preti zamrzavanjem sredstava.

 Podsetiću i dotičnog gospodina, ali i javnost. ta sredstva nisu njegova niti sredstva koja izdvaja Vlada u Prištini, već su sredstva koja se prikupljaju na našim prelazima, na severu Kosova i Metohije, što je dogovoreno u Briselu, i ne može se menjati jednostranim potezima” navedeno je u izjavi gradonačelnika Gorana Rakića.

Comments

Pročitaj još