• Početna>
  • Vesti>

Đurić: Srpska lista ima najveći mogući legitimitet za donošenje političkih odluka

Srpska lista je večeras potvrdila da je dominantna politička snaga u svim opštinama sa srpskom većinom na Kosovu i Metohiji, a naši sunarodnici da su odgovorni i ujedinjeni u donošenju odluka od interesa za njihovu budućnost, saopštio je direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Vlade Repubike Srbije Marko Đurić.

“Srpska lista posle osvajanja deset poslaničkih mesta u skupštini privremenih institucija samouprave u Prištini, sada ima i deset gradonačelnika, i najveći mogući legitimitet za donošenje političkih odluka.

Od posebnog je značaja pobeda u opštini Parteš-Pasjane, gde je nakon prvog kruga izbora, aktom pravnog i političkog nasilja, bila poništena pobeda kandidata Srpske liste za gradonačelnika.

Srbi u Partešu su pokazali da su ih pokušaji Prištine da zanemari njihovu izbornu volju samo dodatno ujedinili, a danas su ujedinjeni iza Srpske liste bili i Srbi u Klokotu.

Čestitam Srpskoj listi na još jednom uspehu, kojim je potvrđeno da srpski narod na Kosovu i Metohiji ima duboko poverenje u Vladu Republike Srbije i predsednika Aleksandra Vučića”  navodi Đuić u saopštenju.

Comments

Pročitaj još