• Početna>
  • Vesti>

Kancelarija za KiM: Hitno utvrditi ko je napao Bojana Staletovića u Bošnjačkoj mahali

Kancelarija za Kosovo i Metohiju zahteva od nadležnih organa u pokrajini da hitno utvrde ko je počinilac napada na Bojana Staletovića u nacionalno mešovitom naselju Bošnjačka Mahala u severnom delu Kosovske Mitrovice.

Bojan Staletović je, podsećamo, sinoć povređen kada je na njega nasrnula grupa nasilnika, a indikativno je da je isti čovek i u aprilu ove godine napadnut u Bošnjačkoj Mahali u etnički motivisanom incidentu.

Upozoravamo da incidenti ove vrste, osim nespokojstva Srba u Kosovskoj Mitrovici, mogu prouzrokovati nekontrolisanu eskalaciju međuetničkog nasilja, koja nije u interesu ni srpskih ni albanskih žitelja ovoga grada.

Policija privođenjem počinilaca mora da pruži doprinos stvaranju bezbednog okruženja u Bošnjačkoj Mahali, gde su međuetnički incidenti nažalost sve učestaliji.

Napad na Bojana Staletovića potvrđaje koliko su opravdana strahovanja i skepsa lokalnih organa vlasti u severnom delu Kosovske Mitrovice u vezi sa otvaranjem mosta preko Ibra i koliko je opasno insistirati na tome, a da se prethodno ne stvore adekvatni bezbednosni uslovi.

Comments

Pročitaj još