Goran Rakić osudio ispisivanje grafita tzv. OVK na Narodnoj kuhinji u Severnoj Mitrovici

Gradonačelnik Severne Mitrovice Goran rakić najoštrije je osudio  ispisivanje grafita tzv. OVK (UÇK) na prostorijama narodne kuhinje u Bošnjačkoj mahali.

“Ovaj vandalski čin je delo nekoga ko pokušava da podigne tenzije u ovom multietničkom naselju pred drugi krug lokalnih izbora u Južnoj Mitrovici i zahteva najhitniju reakciju nadležnih.
Pozivam Kosovsku policiju, EULEKS i KFOR da najhitnije reaguju i pronađu počinioce ovog nedela, jer će time poslati poruku da je ovo nedopustivo ponašanje, ali i da odvrate sve one koji bi eventualno pokušali da izazovu nove incidente” navodi se u saopštenju.

Ovom prilikom pozivam i političke predstavnike Albanaca u našoj opštini da osude ovakvo ponašanje i jasno se ograde od onih koji bi da izazivanjem incidenata naruše međuetnički mir koji smo teškom mukom izgradili u prethodnom periodu, kaže Rakić u saopštenju.

Comments

Archives

"This project was funded through a U.S. Embassy, Pristina grant.  The opinions, findings, and conclusions or recommendations expressed herein are those of the Author(s) and do not necessarily reflect those of the Department of State."

"Ky projekt u financua përmes grantit të Ambasadës Amerikane në Prishtinë. Mendimet, përfundimet dhe konkludimet apo rekomandimet e shprehura këtu janë të Autorit(ëve) dhe jo medoemos pasqyrojnë qëndrimet e Departamentit të Shtetit."

“Ovaj projekat je finansiran preko granta Američke Ambasade u Pristini. Mišljenja, stavovi i zaključci ili preporuke sadrzane ovde pripadaju autoru(ima) i ne izrazavaju neophodno stavove State Departmenta."